Ana Sayfa
Öğrenci
Uzaktan Eğitim Öğrenci Rehberi

Uzaktan Eğitim Öğrenci Rehberi

Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Uzaktan Eğitim Programına hoş geldiniz. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle; Programlarımızın yapı ve işleyişine ait temel bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Öğrenci derse yazılma, ders seçme, online ders takipi, ders notlarına ulaşma vb. işlemlerini SABİS - Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak görebilecektir

SABİS Kullanıcı Adı: Öğrenci No   Şifre: İlk girişte TC Kimlik No      --Öğrenci Numarası Sorgulama--


Derslerin Takibi
Dersler online yapılmakta olup online derslere dönem boyunca SABİS Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ulaşma imkânı sunulmaktadır. Her derse ilişkin dökümanlar öğrencilerin çevrimdışı çalışmasına imkân tanıyacak şekilde indirilebilir dosyalar halinde öğretim üyelerimiz tarafından paylaşılmaktadır. Öğrencilerimiz dersleri SABİS Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden Sanal Ders seçeneğini kullanarak takip edeceklerdir. (Uzaktan Eğitim Ders Takip Sistemi rehber için tıklayınız)

Ders içerikleri, vize ve ödevler hakkında sorunlarınız olduğu takdirde öncelikle sorun yaşadığınız dersin öğretim üyesi ve ders asistanına ulaşmalısınız. (Rehber)
Program hakkında genel istek, öneri ve şikâyetlerinizi ve öğrencilik işlemleriniz ile ilgili taleplerinizi Enstitü WebMail Programından iletebilirsiniz.
Kayıt olunan dersler Proje Yürütücüsü (Danışman) Öğretim Üyesi tarafından onaylandıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılır. Danışman; Öğrencinin yazdığı derslerde eksiltme arttırma ya da değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Danışman onayından sonra ders değişikliği yapmak mümkün değildir.
Dönem içerisinde gerçekleştirilen 2 ödev ve 1 yıl içi sınavı faaliyetleri internet üzerinden yürütülmektedir. Yarıyıl sonu (Final) sınavları Üniversitemiz Esentepe Kampüsünde yapılmaktadır.

Not değerlendirmesinde uygulanan katkı payları şu şekildedir:

- Bir dönemde en az “2” ödev hazırlanmalı ve notlandırılmalıdır.
- Yarıyıl içi ara sınav notunun yarıyıl içi başarıya oranı %25’i aşmamak kaydıyla yarıyıl içi sınav ve ödev notlarının toplamı genel başarıya oranı %40’ı aşamaz.
-Yarıyıl sonu sınavının ise genel başarıya katkısı %60’tır.

Akademik Takvim, Yönetmelik ve Senato Esasları www.gsb.sakarya.edu.tr adresinde yayınlanmaktadır.
Öğrencinin haklarını bilmesi için öncelikli olarak bu belgeleri okuması gerekmektedir.
Dikkate alınması önemle önerilir.


ÖNEMLİ BİLGİLER
• İletişim bilgileri internet sayfamızda bulunmaktadır. İhtiyaç duyacağınız tüm bilgiler internet sayfamızda yer almakta olup, port sayfasında ve İşletme Enstitüsü web sayfasında yayınlanan duyuruların takip edilmesi önemle önerilir. İhtiyacınız olan bilginin internet sayfasında bulunmaması halinde Enstitü Koordinatör Yardımcısı ile irtibata geçilmesi, sizlere hizmetimizin etkinliğini arttıracağından önemle rica olunur.
• Bir yarıyılda en fazla 40 AKTS’lik derse yazılmak mümkündür.
• Ders seçimlerinde öncelikli olarak zorunlu derslerin alınması önerilir. Başarısız olunan dersler tekrarlanabilir. Öğrenci; seçimlik başarısız ders veya dersler yerine, daha sonraki yarıyıllarda kredisini tamamlamak üzere, aynı seçimlik derse veya proje yürütücüsünün (danışmanının) onayı ile başka bir seçimlik derse yazılabilir.
• Final notu itirazları; söz konusu notun açıklandığı tarihten itibaren “7 gün” içerisinde İşletme Enstitü Müdürlüğüne hitaben yazılan dilekçe ile yapılır.
• Proje dersi II. Yarıyıldan önce alınamaz . Proje Dersini alacak öğrencilerimizin, derse yazılma tarihlerinde mutlaka proje dersine yazılmaları gerekmektedir. Proje dersine yazıldıkları yarıyılda projesini teslim edemeyen ya da proje dersinden başarısız olan öğrencilerimiz, süreleri olması halinde derse yazılmak kaydı ile “Proje” dersini tekrarlayabilir.
• Proje Dersini alan öğrencilerimiz Proje Konularını Akademik Takvimde ilan edilen tarihlerde SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Enstitü adımlarını takip ederek “Proje Konusu Talep” sekmesinden iletmelidirler.
• Proje yazımında internet sayfamızda yer alan Proje Yazım Kılavuzuna uyulması gerekmektedir.
• Enstitü Yönetim Kurulu Toplantısı her hafta Çarşamba günü yapılır ve ilgili öğrencilerinin SABİS e-posta adreslerine dönüş yapılır.
• Askerlik işlemleri Enstitü Öğrenci İşleri tarafından yürütülmektedir. (https://gsb.sakarya.edu.tr/tr/icerik/14447/72401/sik-sorulan-sorular)
• Programı tamamlayabilmeniz için proje dersi dahil 90 AKTS’lik zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamanız ve 2.50 Genel Ağırlık Not Ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir.
Kayıt yenileme işlemleri için öğrencinin Enstitüye gelmesine gerek bulunmamaktadır Kayıt yenilemeler her dönem akademik takvimde belirlenen tarihlerde program ücretini yatırdıktan sonra SABİS Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

Mazeretli Kayıt Yenileme
Akademik Takvimde yer alan Mazeretli Kayıt Yenileme Tarihleri içerisinde Mazeret Dilekçesi Enstitü yazı işlerine teslim edilir. Mazeret Dilekçesi Enstitü Yönetim Kurulu tarafından görüşüldükten sonra (en fazla iki hafta en az bir hafta içerisinde) karara bağlanır. Dilekçeler hakkında karar SABİS e-posta adresine bildirilir. Karara göre Mazeret Dilekçesi kabul edilen öğrencilerimiz Katkı Payı/Öğrenim Ücretini yatırdıktan sonra Mazeretli Ders Kayıt Formu’nu doldurarak İşletme Enstitüsü Öğrenci İşlerine ulaştırmaları gerekmektedir.

* Mazeretli Ders Kayıt Formu Öğrenci > Formlar > Ortak Form ve Dilekçe sekmesi altında yer almaktadır.
* Mazeretli Kayıt Yenileme Tarihleri Lisansüstü Uzaktan Eğitim Akademik Takviminde yayınlanmaktadır.
 

* Kaydını dondurmak isteyen öğrenci Kayıt Dondurma Formunu doldurularak ekinde mazereti gösterir evrakla birlikte İşletme Enstitüsü Yazı İşlerine teslim etmesi gerekmektedir. Kaydının dondurma talebi Enstitü Yönetim Kurulunda değerlerndirildikten sonra karar sonucu SABİS e-posta adresine bildirilir.

* Diploma almak için; Programın öngördüğü zorunlu ve seçmeli toplam 90 AKTS (proje dahil) dersi başarı ile tamamlayan ve 2.50 Genel Ağırlık Not Ortalamasını sağlayan öğrencilerimiz Proje dersi sonuçlarının açıklandığı tarihden itibaren en erken bir ay sonra İşletme Enstitüsü’ne Öğrenci Kimlik Kartı ve SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Diğer İşlemler > Diğer İşlemler > İlişik Kesme sekmesinden alınan İlişik Kesme Formunun çıktısını teslim ettiği takdirde diplomasını alabilmektedir.

Kayıt Sildirme
Web sayfamızda ortak formlar sekmesinde bulunan İlişik Kesme Dilekçesi doldurulup imzalanarak öğrenci kimlik kartı ile birlikte İşletme Enstitüsü yazı işlerine teslim edilmelidir. Dilekçenin teslim edildiği aynı gün içinde ilişik kesme işlemi tamamlanır.