Ana Sayfa
Öğrenci İşleri
Tezsiz Yüksek Lisans Ders & Proje Kılavuzu ve Teslimi

Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenim Süreci ve Proje Teslimi

Öğrenci mezuniyet için EABD Başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçmeli en az 90 AKTS (11 Ders + Proje Dersi) kredilik dersten başarılı olmasının yanı sıra, en az 2,50 Genel Ağırlıklı Not Ortalamasına sahip olmak zorundadır.

Farklı tezsiz yüksek lisans programlarından en fazla 3 ders alınabilmektedir. Farklı programdan 3'ten fazla ders seçilmesi durumunda mezuniyet kredisine sayılmamaktadır.

Dersten Başarılı Sayılma

Bir dersten başarılı olabilmek için yarıyıl sonu notunun 100 üzerinden az 65 (CC) olması gerekmektedir. CC 4 lük sistemde 2 puana denk gelmektedir.

Danışman Değişikliği

Danışman değişikliği taleplerini SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Enstitü > Danışman Değişiklik Talebi işlemlerini takip ederek yapabilirsiniz.

Danışman Değişiklik Talepleri İşlem Rehberi

Proje Konusu Belirleme

Proje dersine yazılan öğrenciler akademik takvimde belirtilen proje konusu önerisi tarihleri arasında;
SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Enstitü > Proje Konusu Talep adımlarını takip ederek proje önerilerini yapmaları gerekmektedir.
- Açılan ekranda Yeni Proje Konu Başvurusuna tıklayınız.
- Proje konusunu ve içeriğini girdikten sonra kaydet diyerek danışman onayına gönderiniz. Sistem tarafından otomatik olarak ilgili öğretim üyesine bilgilendirme maili gitmektedir.
- Danışman öğretim üyesi proje konusunu onaylar veya gerekçesi ile birlikte reddeder.

Proje konusunun reddedilmesi durumunda gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra aynı adımları takip ederek yeniden öneri verebilirsiniz.
Onaylanması durumunda proje konusu SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemine işlenir.

** Öğrenci, proje dersini tekrarlayacağı yarıyıl başında proje dersine tekrar kayıt olmak şartıyla aynı adımları takip ederek proje konusu değişikliği talebinde bulunabilir.

Proje Konusu Belirleme/Değişiklik Talepleri İşlem Rehberi

Tezsiz Yüksek Lisans Proje Teslimi 

Dönem sonunda akademik takvimde belirtilen proje teslimi tarih aralığında;
- SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Seçilen Dersler sekmesinden proje dersine girerek soldaki sekmelerden projeyi seçiniz.
- Proje sekmesini tıkladıktan sonra proje konusunu kontrol ederek proje raporunu yükleyip gönder butonuna tıklayarak proje teslim sürecini tamamlayınız.

Not: İntihal oranı %30 'dan fazla olan proje ödevleri BAŞARISIZ olarak değerlendirilir.

Proje Teslim İşlemi Rehberi


Diploma Alma Süreci

Diplomalar hazır olduğunda web sayfamızda duyuru yapılmaktadır. (Yaklaşık olarak final sınavlarından 2 ay sonra)

Diploma almaya gelirken:

1- SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Diğer İşlemler > Diğer İşlemler > İlişik Kesme sekmesinden alınan İlişik Kesme Formunun çıktısı

2- Öğrenci Kimlik Kartı (Kartın kaybolması durumunda yerel bir gazeteye verilen kayıp ilanı ya da polis merkezine yapılan kayıp başvuru formunu getirmeniz gerekmektedir.) ile birlikte hafta içi 08:30 - 12:00 / 13:30 – 17:00 saatleri arasında İşletme Enstitüsü Öğrenci İşleri Birimine başvurulması gerekmektedir.

Not: Diploma sadece öğrencinin kendisine veya noter onaylı vekâlet verdiğiniz kişiye verilebilmektedir.