Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Bahar Derse Yazılma (açılan-Kapanan Dersler)

2023-2024 Bahar Derse Yazılma (Açılan-Kapanan Dersler)

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi lisansüstü programlar için kapanan dersler yerine yazılma işlemleri aşdağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.
 
 
 Açılmayan Derslerin İlanı  1 Mart 2024 Saat 17:00
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma İşlemleri  2 Mart 2024 Saat 10:00 - 4 Mart 2024 Saat 23:30
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma Danışman Öğretim Üyesi Onayı  02 - 04 Mart 2024
 Dönem Başlangıcı  26 Şubat 2024 Pazartesi
 

 Enstitü tarafından ilan edilen Açılan/Açılmayan Ders listesine göre açılmayan dersiniz olması durumunda;

  • İlan edilen listelere göre açılmayan dersi bulunan öğrenci sistem üzerinden yazılma işlemini gerçekleştirir ve danışman onayına sunar.
  • Danışman öğretim üyeniz seçtiğiniz ders/derslerin değişikliği önerisinde bulunabilir.
  • Danışmanın ders değişikliği önerisinde bulunması durumunda, öğrenci önerilen işlemi yaparak onaya sunar.  Derslerin danışman tarafından onaylanması durumunda derse yazılma işlemi tamamlanır.
  • Danışmanın işlem yapmaması durumunda öğrencinin seçmiş olduğu dersler otomatik olarak derse yazılmasına sistem tarafından aktarılır.  
Kayıt Yenileyecek Ve İlk Kez Ders Alacak Öğrencilerimiz İçin Derse Yazılma İşlemleri
SABİS Kullanıcı Adını unutan öğrenciler buraya tıklayarak öğrenci numarasını ve SABİS kullanıcı adını öğrenebilir.
SABİS'e Giriş: Örnek Öğrenci Numarası Kullanıcı Adı Şifre
1660Y04001 y166004001 İlk girişte T.C. Kimlik No
Derse Yazılma İşlemlerinizi Yapmadan Önce Aşağıdaki Açıklamaları Dikkatlice Okuyunuz.
1- https://sabis.sakarya.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi Sekmesine tıklayınız.
2- Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
3- Açılan ekranda görülen seçmek istediğiniz derslerin yanındaki ekle butonuna basınız.
4- Farklı bir anabilim dalından ders seçmek istiyorsanız; ekranın orta kısmından ilgili anabilim dalını seçerek derslerin yanındaki ekle butonuna basınız. Farklı bir anabilim dalından almış olduğunuz dersi silmek istiyorsanız yine aynı anabilim dalı ders listesine giderek silme işlemini yapınız.
Dikkat: Öğrenciler eşdeğer farklı bir programdan danışman onayı ile toplamda en fazla 3 ders alabilir.

 

Z

 

Zorunlu Dersler yeşil ile

 

S

 

Seçmeli Dersler mavi ile

 

Z
Uzmanlık Alan Dersleri ise kırmızı ile belirtilmiştir. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında kayıtlı tüm öğrenciler (tez aşamasında olanlarda dahil) Uzmanlık Alan Dersine kayıt yaptırmak zorundadır.

 

 
 
                 - Programınıza ait tüm derslere ve ders içeriklerine buraya tıklayarak ulaşabilirisiniz.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında

  • III. Yarıyıl öğrencilerinin derse yazılma işlemlerinin tamamlanabilmesi için aldıkları her ders için ders başına ücret ödemesini (….Ders x 500 TL) yapmaları gerekmektedir. Belirlenen tarih aralığında ders başına ücret ödemesinin yapılmaması durumunda derse yazılma işlemi iptal edilecektir.
* Lisansüstü ders plan programlarına göre ders saati çakışan derslere yazılma işlemi yapılamaz.
* Seçilen dersler sekmesinde seçtiğiniz dersler gözüküyor ise işleminiz tamamlanmış demektir.
* Ders seçimi yapıldıktan sonra danışman öğretim üyesi tarafından yazılma işleminiz onaylanması durumunda ders ekleme ve çıkarma işlemi yapılamaz. Bunun için derse yazılma işlemi öncesinde danışmanınız görüşmeniz ve seçiminizi buna göre yapmanız önemlidir. Danışmanın onayı veya değişiklik önerileri "Danışman Onayına Gönder" butonunun yanında mesaj olarak yazacaktır. Derse yazılma yaptıktan sonra kontrol ediniz. (Sabis Rehberden danışmanınızın iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.)
* Derse yazılmayan öğrencilerin SAÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine İlişkin Senato Esasları uyarınca; kayıt yenilemediği dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz ve kayıt yenilemediği dönem öğrenim süresinden sayılır.
* Tezli-Tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrenciler SAÜ LEÖY uyarınca bir yarıyılda en fazla 40 AKTS kredilik (Proje hariç 6 ders) derse yazılabilir.
* SAÜ LEÖY Senato Esasları uyarınca açılan derslerde değişiklik yapılamaz. Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemini süresi içinde yapmayan öğrencilere mazeret hakkı verilmez.
* Bir dersin bir yarıyılda açılabilmesi için o derse doktora ve tezli yüksek lisans programlarında en az “üç” öğrencinin, tezsiz programlarda ise en az “on beş” öğrencinin kayıtlı olması gerekir.