Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Güz Dönemi Mazeretli Derse Yazılma ve Kayıt Yenilme

2023-2024 Güz Dönemi Mazeretli Derse Yazılma ve Kayıt Yenilme

 Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Ödeme  22 Eylül - 06 Ekim 2023
Mazeretli Derse Yazılma (Ders Kaydını Yaptırmayan veya Danışman onayı olmayanlar)   30 Eylül - 01 Ekim 2023
 Mazeretli Derse Yazılma Danışman Öğretim Üyesi Onayı  30 Eylül - 02 Ekim 2023
 Açılmayan Derslerin İlanı  3 Ekim 2023 Saat 17:00
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma İşlemleri  4 Ekim 2023 Saat 10:00 - 6 Ekim 2023 Saat 23:30
 Açılmayan Derslerin Yerine Yeni Derse Yazılma Danışman Öğretim Üyesi Onayı  04 - 06 Ekim 2023
 Dönem Başlangıcı  2 Ekim 2023 Pazartesi

Derse yazılma işleminin tamamlanmaması, Öğrenci Katkı Payının Yatırılmaması veya hiç Derse Yazılma İşleminin Yapılmaması durumunda Mazeretli Derse Yazılma 30 Eylül - 02 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak olup;

  • Danışman onayı alamadığından derse yazılma işlemi tamamlanmayan/Katkı Payı veya Derse Yazılma İşlemini ilgili tarih aralığında gerçekleştiremeyen öğrenci sistem üzerinden derse yazılma işlemi yaparak danışman onayına göndermelidir.   
  • Danışman öğretim üyeniz seçtiğiniz ders/derslerin değişikliği önerisinde bulunabilir.
  • Ders değişikliği önerisinde bulunması durumunda öğrenci önerilen işlemi yaparak onaya sunar.  Derslerin onaylanması durumunda derse yazılma işlemi tamamlanır.
  • Danışman öğretim üyesi kendisine tanınan süre içerisinde, öğrencinin derse yazılma işlemini onaylaması durumunda işlem tamamlanır ve sistem tarafından aktarma işlemi otomatik olarak yapılır.
  • Derse yazılma veya ders değişikliği onayı süresi sonunda danışmanın işlem yapmaması durumunda öğrencinin seçmiş olduğu dersler otomatik olarak derse yazılmasına sistem tarafından aktarılır.  
  • Süresi dışındaki başvurular değerlendirmeye alınmaz.

Açılmayan Ders Yerine Yeni Derse Yazılma 04-06 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak olup;  03 Ekim 2023 tarihinde enstitü tarafından ilan edilen Açılan/Açılmayan Ders listesine göre açılmayan dersiniz olması durumunda;

  • İlan edilen listelere göre açılmayan dersi bulunan öğrenci sistem üzerinden yazılma işlemini gerçekleştirir ve danışman onayına sunar.
  • Danışman öğretim üyeniz seçtiğiniz ders/derslerin değişikliği önerisinde bulunabilir.
  • Ders değişikliği önerisinde bulunması durumunda öğrenci önerilen işlemi yaparak onaya sunar.  Derslerin onaylanması durumunda derse yazılma işlemi tamamlanır.
  • Danışman öğretim üyesi kendisine tanınan süre içerisinde, öğrencinin derse yazılma işlemini onaylaması durumunda işlem tamamlanır ve sistem tarafından aktarma işlemi otomatik olarak yapılır.
Derse yazılma veya ders değişikliği onayı süresi sonunda danışmanın işlem yapmaması durumunda öğrencinin seçmiş olduğu dersler otomatik olarak derse yazılmasına sistem tarafından aktarılır.  
Kayıt Yenileyecek Ve İlk Kez Ders Alacak Öğrencilerimiz İçin Derse Yazılma İşlemleri
SABİS Kullanıcı Adını unutan öğrenciler buraya tıklayarak öğrenci numarasını ve SABİS kullanıcı adını öğrenebilir.
SABİS'e Giriş: Örnek Öğrenci Numarası Kullanıcı Adı Şifre
1660Y04001 y166004001 İlk girişte T.C. Kimlik No
Derse Yazılma İşlemlerinizi Yapmadan Önce Aşağıdaki Açıklamaları Dikkatlice Okuyunuz.
1- https://sabis.sakarya.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi Sekmesine tıklayınız.
2- Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
3- Açılan ekranda görülen seçmek istediğiniz derslerin yanındaki ekle butonuna basınız.
4- Farklı bir anabilim dalından ders seçmek istiyorsanız; ekranın orta kısmından ilgili anabilim dalını seçerek derslerin yanındaki ekle butonuna basınız. Farklı bir anabilim dalından almış olduğunuz dersi silmek istiyorsanız yine aynı anabilim dalı ders listesine giderek silme işlemini yapınız.
Dikkat: Öğrenciler eşdeğer farklı bir programdan danışman onayı ile toplamda en fazla 3 ders alabilir.

 

Z

 

Zorunlu Dersler yeşil ile

 

S

 

Seçmeli Dersler mavi ile

 

Z
Uzmanlık Alan Dersleri ise kırmızı ile belirtilmiştir. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında kayıtlı tüm öğrenciler (tez aşamasında olanlarda dahil) Uzmanlık Alan Dersine kayıt yaptırmak zorundadır.

 

 
 
                 - Programınıza ait tüm derslere ve ders içeriklerine buraya tıklayarak ulaşabilirisiniz.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında

  • I. ve II. Yarıyıl öğrencilerinin 25-27 Eylül 2023 tarihleri arasında görünen harç ücretini ödeyerek derse yazılma işlemini başlatması durumunda süre sonunda derse yazılmalar Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılacaktır.
  • III. Yarıyıl öğrencilerinin derse yazılma işlemlerinin tamamlanabilmesi için 28 Eylül – 02 Ekim 2023 tarihleri arasında aldıkları her ders için ders başına ücret ödemesini (….Ders x 500 TL) yapmaları gerekmektedir. Belirlenen tarih aralığında ders başına ücret ödemesinin yapılmaması durumunda derse yazılma işlemi iptal edilecektir.
* Lisansüstü ders plan programlarına göre ders saati çakışan derslere yazılma işlemi yapılamaz.
* Seçilen dersler sekmesinde seçtiğiniz dersler gözüküyor ise işleminiz tamamlanmış demektir.
* Ders seçimi yapıldıktan sonra danışman öğretim üyesi tarafından yazılma işleminiz onaylanması durumunda ders ekleme ve çıkarma işlemi yapılamaz. Bunun için derse yazılma işlemi öncesinde danışmanınız görüşmeniz ve seçiminizi buna göre yapmanız önemlidir. Danışmanın onayı veya değişiklik önerileri "Danışman Onayına Gönder" butonunun yanında mesaj olarak yazacaktır. Derse yazılma yaptıktan sonra kontrol ediniz. (Sabis Rehberden danışmanınızın iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.)
* Derse yazılmayan öğrencilerin SAÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine İlişkin Senato Esasları uyarınca; kayıt yenilemediği dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz ve kayıt yenilemediği dönem öğrenim süresinden sayılır.
* Bilimsel Hazırlık programına kayıtlı öğrencilerin kayıt yenileme/derse yazılma işlemlerini 4-6 Ekim 2023 tarihleri arasında Enstitüye mail atarak yapmaları gerekmektedir.
* Tezli-Tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrenciler SAÜ LEÖY uyarınca bir yarıyılda en fazla 40 AKTS kredilik (Proje hariç 6 ders) derse yazılabilir.
* SAÜ LEÖY Senato Esasları uyarınca açılan derslerde değişiklik yapılamaz. Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemini süresi içinde yapmayan öğrencilere mazeret hakkı verilmez.
* Bir dersin bir yarıyılda açılabilmesi için o derse doktora ve tezli yüksek lisans programlarında en az “üç” öğrencinin, tezsiz programlarda ise en az “on beş” öğrencinin kayıtlı olması gerekir.
MEZUNİYET VE DERS AŞAMASINI TAMAMLAMA KOŞULLARI
Program Türü Mezuniyet Koşulu
Tezsiz Yüksek Lisans
Tezsiz YL Süreçler İçin Tıklayınız
Anabilim dalı başkanlığının uygun gördüğü zorunlu ve seçimlik 11 ders ve projeden başarılı olmanın yanı sıra genel ağırlık not ortalamasının en az 2,50 olması gerekmektedir. Tezsiz yüksek lisanslarda geçer not CC'dir. CC altı notlar başarısız sayılır.
Proje dersi en erken 2. yarıyılda seçilebilmektedir. Tezsiz yüksek lisans programları 2 yarıyılda tamamlanabilmekte olup azami süre 3 yarıyıldır.
Tezli Yüksek Lisans ve Doktora
Tezli YL Süreçler İçin Tıklayınız
Doktora Süreçleri İçin Tıklayınız
Tezli yüksek lisans, doktora programlarındaki öğrencilerin tez/yeterlik aşamasına geçebilmesi için, EABD/EASD Başkanlığının öngördüğü zorunlu ve seçimlik en az “48” AKTS kredilik dersten başarılı olmasının yanı sıra, en az iki Uzmanlık Alan dersi ile  toplam 60 AKTS kredilik dersten başarılı olmak zorundadır.
Tezli yüksek lisans programlarında geçer not CC, doktora programlarında CB'dir.
KATKI PAYI /ÖĞRENİM ÜCRETİ (TL)
Katkı Payı / Öğrenim Ücreti miktarları için tıklayınız (SABİS'te derse yazılma ekranından ve harç durumu menüsünden de görüntüleyebilirsiniz.)
Online Ödeme:
https://odeme.sakarya.edu.tr > Ödeme Seçin > Harç Ücreti > TC Numarası > Sorgula > Listeden programınızı seçerek ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz
AKBANK İnternet Bankacılığı İle Ödeme:
Ödemeler > Fatura ve Kurum Ödemeleri > Kurum Ödemeleri > Eğitim Ödemeleri > Kurum Adı : Sakarya Üniversitesi Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti adımlarını takip ederek ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz
Şehit veya gazi yakını olduğunu Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları belge ile beyan edenler katkı payı ödemezler. (Belgelerin aslının getirilmesi gerekir.)
Engelli olduğuna dair raporu sunan öğrenciler, ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarından engellilik oranında indirim yapılır. (Belgenin aslının getirilmesi gerekir.)
Erasmus veya Farabi çerçevesinde yurtdışı ve diğer üniversitelerden ders alan öğrenciler katkı payını Üniversitemize ödeyeceklerdir.
- Uzaktan eğitim ve II. öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri
- II. öğretim tezli yüksek lisans öğrencileri
- Yabancı uyruklu öğrenciler,
- Yüksek lisans programında 5. yarıyıla ve doktora programında 9. yarıyıla kayıt yaptıracak öğrenciler derse yazılma işlemi yapabilmek için öğrenim ücreti ödemesini yapmalıdır.
Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı olarak alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar Uyarınca;
 - Yüksek Öğretim Kurumlarında birden fazla programa kaydı bulunan öğrencilerden I. Öğrencilik kaydı II. Öğretim ve II. Öğrencilik kaydı I. Öğretim programı olan ( Tezli Yüksek Lisans/Doktora ) öğrenciler ikinci kayıt oldukları I. Öğretim programı için katkı payı ödemezler. Bu durumda olup, katkı payı ödemesi görünen öğrenciler gsb@sakarya.edu.tr adresine elektronik posta göndermeleri durumunda katkı payı ödemeden ders kayıt işlemi yapabilecektir.
 - Bunun dışında Yükseköğretim Kurumlarında birden fazla kaydı bulunan öğrenciler ikinci ve sonraki kayıt oldukları programların katkı payını ödemeleri gerekmektedir.