Yüz Yüze Eğitimin Uzaktan Eğitim İle Desteklenmesine Yönelik Uygulama Esasları

Yüz Yüze Eğitimin Uzaktan Eğitim ile Desteklenmesine Yönelik Uygulama Esasları

17.02.2023 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararlar ve Üniversitemiz tarafından belirlenen Yüz Yüze Eğitimin Uzaktan Eğitim ile Desteklenmesine Yönelik Uygulama Esasları uyarınca;

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı 27.02.2023 tarihinden itibaren başlayacaktır.
  • Lisansüstü programlarda tüm dersler “Yüksek Öğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında çevrimiçi yürütülecektir.
  • Dersler yüz yüze haftalık programda yer alan saatler arasında SABİS üzerinden çevrimiçi şeklinde yapılacaktır.
  • Çevrimiçi olarak yürütülen derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır. Dersler tekrar izlemeye açık olacaktır.
  • Lisansüstü programlarda laboratuvar çalışmasına dayalı yürütülen tez ve dersler için gerekli uygulamalar laboratuvarlarda yüz yüze yürütülebilecektir. Ayrıca bilimsel araştırma projelerinde görevli olan öğrenciler danışman öğretim üyeleri ile çalışmalarına devam edebileceklerdir.
  • Öğrencilere, talep etmesi durumunda bahar yarıyılı için kayıt dondurma hakkı verilecektir. Bu süre programın azami öğrenim süresinden sayılmayacaktır.
  • 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programları mazeret sınavlarına katılamayan öğrencilerimizin talep etmeleri durumunda ek sınav hakkı verilecektir.
  • Tez Savunma Sınavları, doktora tez öneri ve izleme sınavları ile doktora yeterlik sınavlarının yüz yüze yapılması esastır. SAÜ Enstitüleri Online Sınav Uygulama Esasları çerçevesinde çevrimiçi veya karma olarak da yapılabilir.
  • Nisan ayı başında YÖK’ün değerlendirmesine göre yeni uygulamalar gündeme gelebilecektir.